cabinet stomatologic dr. Daniel Petcu

0722268983 | office@dandent.ro

Serviciile noastre

Motto : “Daca tot trebuie sa merg la stomatolog sa merg cu placere”
De ce sa plătești la o clinică de 4 ori mai mult mergând la mai mulți medici când poți plăti de 4 ori mai puțin mergând la un singur doctor.
Dr. Daniel Petcu este medic primar stomatolog cu supraspecializare în paradontologie, implantologie, endodonție și protetică dentară, chirurg în chirurgia dento-alveolară, cu o experiență de peste 20 de ani. Datorită pregătirii sale în domeniul stomatogiei, doctorul Daniel Petcu, abordează o gamă largă de servicii și tratează probleme de la estetică dentară, stomatologie generală și paradontologie până la implantologie și chirurgie dentară, având toate specializarile, la o înaltă calitate și la un preț mult mai mic decât la alte cabinete.

Dotarea cabinetului cu aparatură de înaltă calitate cât și serviciu decontat de Casa de Sănătate, oferă gratuitate la radiografiile dentare, tratamente pentru copii cât și la protezele dentare, toate acestea prespunand un avantaj al timpului cât și o reducere semnificativă a unor costuri suplimentare pentru orice alt tratament sau intervenție conexă.
Pentru ca pacientii nostri să beneficieze de tratamente sigure și moderne, investim permanent în tehnologie modernă. Cabinetul este dotat cu laser dentar, scanner intraoral, microscop, piezotome, aparatura ce ne ajută să rezolvam mult mai rapid problemele dentare, de la tratamentul bolii parodontale până la albire dentară.
Tratamentul stomatologic cu laser este o tehnică non-invazivă, extrem de precisă, rapidă și foarte important, complet nedureroasă, reducand semnificativ sângerarea, perioada de recuperare post-procedură și asigură rate înalte de succes ale tratamentului. Pacientul nu simte durere, procedura este non-invazivă, sângerările sunt reduse semnificativ față de tratamentele clasice, scade riscul apariției infecțiilor datorită faptului că laserul sterilizează țesutul asupra căruia s-a intervenit. În cazul intervențiilor de chirurgie dentară nu apar dureri, sângerări sau umflături, eliminându-se astfel anestezicul și firele de sutură.

Scannerul intraoral digital este fără îndoială cea mai nouă tehnologie din stomatologie cu ajutorul căreia reducem timpul pe scaun al pacientului atât pentru diagnostic, cât și pentru alte proceduri premergatoare unui tratament precum amprentele dentare. Principala calitate a acestei tehnologii o reprezintă fără îndoială faptul că fiind un proces asistat digital crește calitatea lucrării finale iar pacientul beneficiază de o experiență non-invazivă și relaxantă. Scannerul intraoral realizează amprenta digitală direct în cavitatea bucală a pacientului fără a mai fi nevoie de utilizarea materialelor de amprentă care erau destul de greu suportate și impuneau proceduri mai numeroase. În plus, timpul de realizare a lucrării dentare este redus considerabil putându-se realiza coroane sau lucrări protetice în 24-48 de ore.

Microscopul dentar permite vizualizarea clară a dintelui și a interiorului acestuia sub o lumină intensă și cu un factor de mărire ,astfel medicul stomatolog poate observa cele mai fine detalii, care de multe ori pot trece neobservate cu ochiul liber. În prezent, microscopul dentar se folosește, pentru diagnostic și/sau tratament în endodonție, odontologie, parodontologie, protetică și implantologie.

Prima piedică în a interveni la timp, este teamă de durere, dar cu ajutorul echipamentelor moderne, ustensilelor de înaltă calitate, anestezicelelor eficiente și în primul rând datorită experientei profesionale, efectuarea tratamentului dentar de orice complexitate fără durere și disconfort se poate in realiza in cabinetul doctorului Daniel Petcu. Astăzi, da, se poate fără durere la dentist.

Fiecare pacient este unic iar pentru aceasta planul de tratament este individual și atent întocmit. La finalul vizitei la cabinet, după consultația clinică intraorală, investigații radiologice și radiografii dentare, pacientul va primi planul de tratament explicat în detaliu, etapizat, costul întregului plan de tratament, numărul aproximativ de vizite pe care trebuie să le facă la cabinet, cât și soluții financiare disponibile. Tratamentul corect, costurile transparente dar și competențele stomatologice oferite de doctorul Daniel Petcu sunt atuurile competentei sale profesionale

Aditia osoasa

Aditiile osoase reprezinta marirea ofertei osoase cand aceasta lipseste. Aditiile osoase se pot efectua doar in anumite conditii.

Cel mai bine si corect este ca aditia osoasa sa se faca imediat dupa extractia dintelui. 

Augmentarea osoasa consta in aplicarea unui material osos si a unui material izolator pentru a impiedica interactiunea cu alte structuri ale substantei de aditie.

Materialul izolator poarta denumirea de membrana.

Materialul osos poate fi de trei feluri:

  • autogrefe: sunt prelevate de la acelasi individ
  • alogrefe: os uman liofilizat se preleveaza de la indivizii aceleiasi specii
  • xenogrefe: os prelevat de la indivizii altei specii: porc, vaca, cal

 

Perioada de incorporare a grefei osoase dureaza in medie 6-12 luni. Abia dupa aceasta perioada se poate finaliza tratamentul.

Implanturile dentare

Solutia moderna de tratament in cazul lipsei dintilor o reprezinta implanturile dentare.

Tehnica de inserare clasica este relativ simpla: se creaza cu un freza o neoalveola in care se insera implantul. Gaurirea osului cu freza presupune incalzirea excesiva o osului, lezarea de vase si nervi, sangerare abundenta avand implicatii in integrarea implantului.

La noi in cabinet crearea neoalveolelor se face cu ultrasunete.  Aceasta are urmatoarele avantaje: nu se mai incalzeste osul, nu se lezeaza tesuturile moi, gingie, vase si nervi si nu exista sangerare, ceea ce permite o vizibilitate excelenta. In plus, traumatismul osos este minim, refacerea post implant este rapida.

De asemenea, toate interventiile chirurgicale orodentare si anume: extractii, gingivoalveoloplastii, rezectii apicale, amputatii radiculare, sinus lifting, aditii oasoase se fac doar cu piezotomul.

Chirurgia parodontologica

 

Reprezinta tratamentul chirurgical al parodontozei.

Este de departe cea mai complexa parte a chirugiei orodentare.

Este specificul cabinetului nostru.

Fiecare caz este particular si se discuta individual.