cabinet stomatologic dr. Daniel Petcu

0722268983 | office@dandent.ro

Cazuri de estetica dentara

Pacienta in varsta de 38 de ani s-a prezentat in cabinetul nostru pentru rezolvarea problemelor de estetica privitoare la dintii maxilari frontali. S-a efectuat regularizarea conturului gingival si executarea de fatete unidentare pe cei cinci dinti frontali superiori. 

Cazuri de protetica

Pacient in varsta de 52 de ani s-a prezentat in cabinetul nostru pentru rezolvarea aspectului estetic si a dizarmoniei dento-alveolare. S-a procedat la inserarea de implanturi in zonele laterale si realizarea a doua punti de zirconiu maxilar si mandibular. In poza din dreapta jos, se observa doar prima din cele doua lucrari. In zona mandibulara dreapta s-a procedat la extractia, chiuretaj augmentarea osoasa post extractionala simultan cu inserarea a trei implanturi.

Inainte de tratament

Dupa tratament

Pacient in varsta de 65 de ani s-a prezentat in cabinetul nostru cu o lucrare veche metalo-acrilica maxilara si edentatie terminoterminala mandibulara. S-a procedat, de comun acord cu pacientul la extractia dintilor prezenti care nu mai aveau o valoare protetica si inserarea sase implanturi maxilare si cinci mandibulare. Dupa trecerea timpului aferent osteointegrarii, se observa rezultatul final, reabilitarea implanto protetica prin doua punti metalo-ceramice.

Chirurgie oro-dentara

Augmentarea osoasa verticala de tip sisus lifting extern

Pacienta in varsta de 35 de ani cu edentatie uniterminala maxilara dreapta s-a prezentat in cabinetul nostru in vederea inserarii de implanturi dentare pentru rezolvarea situatiei. De comun acord cu pacienta s-a hotarat inserarea a trei implanturi in partea dreapta maxilara. Se observa in imagine ca pentru ultimul implant nu era os suficient si s-a recurs la efectuarea unei aditii osoase intrasinusale de tip sinus lifting deschis efectuat cu piezotomul. In aceeasi sedinta de sinus lifting am recurs si la inserarea a doua din cele trei implanturi, la treilea urmand a fi inserat ulterior.

Augmentarea orizontala

Pacient in varsta de 52 de ani, edentatie subtotala maxilara; in cadranul I, avem oferta osoasa implantara pe inaltime dar nu avem grosimea suficienta inserarii implanturilor. 

S-a procedat la o interventie chirurgicala de marire in grosime a ofertei osoase. In imagine se poate observa zona alba de material de aditie osoasa imediat post operator.

Zona hasurata cu linii verticale rosii situata in partea din dreapta sus a pozei este creasta osoasa care avea inaltime pentru inseararea implantului dar nu avea grosime. Se observa materialul de aditie osoasa de culoare alba. Sub ea, in sectiunile mici, se observa cresterea in grosime a crestei osoase, aceste poze reprezentand sectiunea sagitala acrestei osoase.