home  |  preturi  |    contact
Implanturi dentare, Parodontoza, Proteze dantere - Dandent
 Implanturi dentare
» Despre implantul dentar
» Mentinerea implantelor prin igienizare
» Consideratii parodontale si protetice in implantologia dentara

 Parodontoza
» Despre parodontoza

 Igiena dentara
» Cum apar cariile
» Prevenirea cariilor
» Impactul negativ al leziunilor carioase
» Suplimente florurate pentru copii

 Diverse
» O comparatie intre coroanele mixte si coroanele nemetalice

Recomandari in legatura cu suplimentele fluorate si
pastele de dinti cu flour pentru copii
Fluorizarea apei este metoda cea mai eficienta de prevenire a cariei la copii. Ca alternativa, în situatiile în care nu este posibila fluorizarea apei, se recomanda administrarea suplimentelor fluorate (tablete), necesitand însa un grad crescut de cooperare. Ea nu reprezinta o masura de prevenire cu aplicabilitate pe scara larga ci o modalitate de folosire individuala. Efectul cariostatic al suplimentelor fluorate poate fi mai mic decat s-a presupus si ar putea provoca aparitia opacitatilor în smalt. Administrarea tabletelor în perioada de formare a smaltului prezinta riscul aparitiei unor opacitati daca în acelasi timp se ingereaza fluor din alte surse. Riscul aparitiei opacitatilor variaza în timp, perioada critica fiind pana la varsta de 6 ani cand se mineralizeaza coroanele majoritatii dintilor permanenti.

Desi în mai mica masura, s-a facut o asociere si între aparitia opacitatilor în smalt si ingestia pastelor de dinti fluorate de catre copilul mic. Concentratia fluorului din pastele de dinti comercializate în prezent variaza între 0,4 - 1,5 mg F/g de pasta. Ingestia unei cantitati cat un "bob de mazare" poate duce la aparitia opacitatilor. În consecinta, se recomanda urmatoarele:

1.Suplimentele fluorate se indica numai la copiii care locuiesc în zone în care concentratia fluorului din apa potabila nu este optima. Parintii trebuie informati despre riscurile si avantajele metodei. Abordarea trebuie sa fie flexibila în conditiile evaluarii periodice a gradului de risc. Dozele se recomanda în raport cu varsta copilului si cantitatea de fluor din apa potabila. Daca apa contine mai putin de 0,3 ppm (parti pe milion) se recomanda urmatoarele doze: 0,25 mg F/zi pentru 6 luni - 3 ani, 0,50 mg F/zi pentru 3 ani - 6 ani si 1 mg F/zi la copilul cu varsta cuprinsa între 6 si 16 ani.

2. Pastele de dinti se aleg în functie de varsta si de riscul de aparitie a cariilor. La copilul mai mic de 6 ani cu risc scazut la carie, pasta nu trebuie sa contina mai mult de 600 ppm de fluor. La copilul cu risc crescut se recomanda pasta standard (1000 ppm F) în cantitate mica stI controlata. La copilul mai mare de 6 ani se recomanda pasta standard sau o pasta cu o concentratie mai ridicata de fluor (1450 ppm F). Pastele trebuie sa fie acreditate de Societatea Dentara Britanica. Pe ambalajul pastei trebuie sa se indice: cantitatea de F (în ppm), avertizarea asupra riscului opacitatilor si sa nu fie lasata la îndemana copiilor.

N.B. Produse comerciale în Romania: ZYMAFLUOR (0,25 – 1,0 mg F), PEDI-DENT(1,0 mg F).

British Society of Paediatric Dentistry: A Policy Document on Fluoride Dietary Supplements and Fluoride Toothpastes for Children. International J Paediatric Dentistry 6 : 139-142, 1996.

Articol preluat din

Dinte portelan sintetic Ivoclar

Dintele de portelan sintetic Ivoclar de la Vivadent ofera un amestec unic de fluorescenta, opalescenta si cromatica - furnizand o uniformitate superioara care sa permita potrivirea perfecta a nuantelor indiferent de substructura.

Tehnologia Vivadent speciala, unica de prelucrare a sticlei quartz sintetice ofera calitati deosebite, incluzand o procedura simpla de ardere si cicluri foarte scurte de ardere.

 

 

Service Calculatoare
Avocat Bucuresti
Cherestea Bucuresti
Hotel Bucuresti