home  |  preturi  |    contact
Implanturi dentare, Parodontoza, Proteze dantere - Dandent
 Implanturi dentare
Despre implantul dentar
Mentinerea implantelor prin igienizare
Consideratii parodontale si protetice in implantologia dentara

 Parodontoza
Despre parodontoza

 Igiena dentara
Cum apar cariile
Prevenirea cariilor
Impactul negativ al leziunilor carioase
Suplimente florurate pentru copii

 Diverse
O comparatie intre coroanele mixte si coroanele nemetalice

Parodontoza pe intelesul tuturor

Parodontopatia (parodontoza) nu este o boala a dintilor, nici macar a gingiilor; este o boala a aparatului care sustine dintele in osul maxilar. Dintele NU este lipit de osul maxilarelor intre dinte si os exista un spatiu in grosime e 0.2-0.3 mm. In acest spatiu se gasesc aceste "franghii" care ancoreza dintele in os.

Un capat al franghiilor este lipit de dinte si celalat capat de os. Osul de care se prind aceste franghii nu este os obisnuit este un os de o calitate speciala care se formeaza separat de oasele maxilare dar care vine in contact intim cu acestea. El este prezent la fiecare dinte in parte se numeste os alveolar. Deci dintele este prins cu fringhii de acest os alveolar care la randul lui este in contact intim cu osul maxilar.

Ce face parodontoza sau mai exact microbii? Distrug aceste fringhii si acest os special care este in grosime de 0.3 mm inlocuindu-le cu un tesut care le convine lor de proasta calitate. Daca microbii distrug acest aparat de sustinere dintele devine mobil iar daca distrug osul alveolar dintele se poate pierde foarte usor.

Tratamentul chirurgical clasic in parodontoza consta in dezlipirea gingiei de pe dinte, curatarea extrem de minutioasa a microbilor si tesutului pe care acestia il produc, umplerea locului ramas gol dupa curatare cu substante osoase naturale sau sintetetice, acoperirea acestor substante cu geluri proteice care sa stimuleze refacerea fringhiilor de care am vorbit si tot ce am spus aici imbracate intr-o pelerina de protectie speciala croita foarte exact pe lipsa osoasa.

Vaccinurile stafilococice, cantastimul, imudonul, vitamino-terapia, sunt ADJUVANTE ale tratamentului chirurgical. Va marturisesc ca si eu le folosesc, dar numai dupa tratamentul chirurgical lucru care l-am repetat de nenumarate ori in discutiile cu pacientii la cabinet si pe site. In lipsa unui tratament chirurgical efectul acestor vaccinuri este doar temporar. Eu insumi am primit nenumerate vizite de la pacienti care au facut multe tipuri de vaccinuri si care mi-au spus "Domnule doctor am facut candva niste vaccinuri, m-am simtit bine o perioada de timp dar pe urma parodontoza a izbucnit cu si mai mare ferocitate".

Dr. Daniel Petcu


Dinte portelan sintetic Ivoclar

Dintele de portelan sintetic Ivoclar de la Vivadent ofera un amestec unic de fluorescenta, opalescenta si cromatica - furnizand o uniformitate superioara care sa permita potrivirea perfecta a nuantelor indiferent de substructura.

Tehnologia Vivadent speciala, unica de prelucrare a sticlei quartz sintetice ofera calitati deosebite, incluzand o procedura simpla de ardere si cicluri foarte scurte de ardere.

 

 

Service Calculatoare
Avocat Bucuresti
Cherestea Bucuresti
Hotel Bucuresti