home  |  preturi  |    contact
Implanturi dentare, Parodontoza, Proteze dantere - Dandent
 Implanturi dentare
Despre implantul dentar
Mentinerea implantelor prin igienizare
Consideratii parodontale si protetice in implantologia dentara

 Parodontoza
Despre parodontoza

 Igiena dentara
Cum apar cariile
Prevenirea cariilor
Impactul negativ al leziunilor carioase
Suplimente florurate pentru copii

 Diverse
O comparatie intre coroanele mixte si coroanele nemetalice

Implantul dentar pe intelesul tuturor


implanturi-dentareCe este implantul dentar?

Implantul dentar este un corp strain, metalic care se introduce in os pt a inlocui radacina dentara lipsa. El prezinta un filet in interiorul sau in care se va insuruba viitoarea costructie dentara (dintele propriu-zis). Implanturile dentare sunt tratamentul preferat pentru dintii lipsa si asigura suport pentru intreaga dantura sau partial.

Din ce este facut implantul dentar?
Materialul din care este facut implantul la ora actuala este titanul.


De ce titanul?

1. Pentru ca acest metal oxideaza instantaneu in aer  formandu-se la suprafata lui un strat de dioxid de titan care stabileste o legatura bivalenta la nivel molecular cu tesutul osos asta inseamna ca titanul este un material bio compatibil;
2. Rezistenta titanului este comparabila cu cea a otelurilor speciale dar greutatea  sa este mult mai mica deci este mai usor;
3. Este imposibil de corodat;
4. Pret de cost acceptabil.
Toate aceste calitati il fac un material acceptat in implantologia orala.

Avantajele implanturilor:
- Estetica;
- Permanenta si fiabilitate;
- Confortabilitate
- Ajuta la pastrarea sanatatii danturii;
- Economie.

Cum se monteaza un implant?
Foarte simplu:
- Se cresteaza gingia, se gaureste osul maxilar si se insurubeaza implantul cu o cheie; apoi se coase gingia peste  implant.
- Se asteapta o perioada de timp in care se urmareste imbracarea implantului de catre osul pacientului, adica fixarea lui in os, perioada care dureaza in medie cam 3-4 luni. De retinut: singele este cel asigura buna integrare a implantului in os.
- Pe urma se incepe confectionarea dintelui propriu-zis in etapele bine cunoscute de acum de toti pacientii: mulaj, tehnician, probe in cabinet si la final cimentarea sau insurubarea.

Probleme
Problema care apare in tratamentul prin implanturi este igiena deficitara a pacientilor. Un pacient purtator de implant dentar trebuie sa stie ca pastrarea implantului in gura depinde exclusiv de curatarea gingiei din jurul implantului. De asemeni un pacient purtator de implante trebuie obligatoriu sa vina o data la 3 luni la medicul stomatolog pt evaluarea periodica a acestora si pt igienizare. As vrea sa retineti ca nepasarea pacientilor in igiena bucala este principala cauza in complicatiile care apar in timp la implantele dentare.

Etapele pe care trebuie sa urmeze un pacient care doreste un implant dentar sint urmatoarele:
1. Consultatia stomatologica in care se stabileste planul de tratament, nr, pozitia implantelor si tipul lucrarii pe care o va purta pacientul;
2. Efectuarea unor analize minimale;
3. Sedinta de inserare a implantelor;
4. Controlul post operator.

Contraindicatiile absolute ale implantelor: diabeticii, uremicii, bolnavii cardiaci, reumatismul articular acut, hipertensivi, bolnavi cu tare sanguine, bolnavi iradiati.

 

Dr. Daniel Petcu

» Mentinerea implantelor prin igienizare.

 

Dinte portelan sintetic Ivoclar

Dintele de portelan sintetic Ivoclar de la Vivadent ofera un amestec unic de fluorescenta, opalescenta si cromatica - furnizand o uniformitate superioara care sa permita potrivirea perfecta a nuantelor indiferent de substructura.

Tehnologia Vivadent speciala, unica de prelucrare a sticlei quartz sintetice ofera calitati deosebite, incluzand o procedura simpla de ardere si cicluri foarte scurte de ardere.

 

 

Service Calculatoare
Avocat Bucuresti
Cherestea Bucuresti
Hotel Bucuresti