home  |  preturi  |    contact
Implanturi dentare, Parodontoza, Proteze dantere - Dandent
 Implanturi dentare
» Despre implantul dentar
» Mentinerea implantelor prin igienizare
» Consideratii parodontale si protetice in implantologia dentara

 Parodontoza
» Despre parodontoza

 Igiena dentara
» Cum apar cariile
» Prevenirea cariilor
» Impactul negativ al leziunilor carioase
» Suplimente florurate pentru copii

 Diverse
» O comparatie intre coroanele mixte si coroanele nemetalice

O comparatie intre coroanele mixte si coroanele nemetalice
Coroanele si puntile mixte (metalo-ceramice, metalo-polimerice) au intrat in practica curenta stomatologica in ultimii 40 de ani, dar calitatile estetice si longevitatea lor este variabila si partial nesatisfacatoare.

Recent, interesul specialistilor s-a indreptat spre noi metode de restaurare protetica folosind coroane si punti din ceramica, fara componenta metalica, desi multi practicieni nu sunt dispusi sa renunte inca la metodele clasice.

Coroanele mixte metalo-ceramice, avantajoase din punct de vedere fizionomic sunt neacceptabile clinic, principalul dezavantaj fiind fracturarea componentei fizionomice dupa o perioada de timp. Printre solutiile sugerate pentru a preveni fracturarea lor se numara si utilizarea pentru fixare a unui ciment rasina (cimenturi diacrilice). Problemele legate de fracturare sunt des intālnite si in cazul puntilor confectionate total din cera-mica.

Coroanele mixte metalo-polimerice (metalo-acrilice, metalo-diacrilice) prezinta dezavantaje prin modificarea in timp a culorii si dislocarea componentei fizionomice de pe scheletul metalic.

Coroanele nemetalice sunt superioare din punct de vedere estetic, abraziunea dintilor antagonisti este mai redusa in cazul lucrarilor executate din polimeri iar toxicitatea restaurarilor protetice fara componenta metalica este mai redusa.

Ca urmare, exista situatii clinice in care se recomanda confectionarea coroanelor si puntilor nemetalice:

  • in scop fizionomic; cu anumite exceptii majoritatea coroanelor nemetalice sunt mai estetice;
  • coroanele din polimeri produc o abraziune mai redusa daca antagonistii sunt dinti naturali;
  • coroanele de ceramica produc mai putine reactii alergice.

Articolul de fata nu exclude folosirea coroanelor mixte ci recomanda o noua posibilitate de tratament protetic, ce prezinta anumite avantaje. Timpul si experienta vor demonstra valoarea noilor metode.

Articol preluat din

Dinte portelan sintetic Ivoclar

Dintele de portelan sintetic Ivoclar de la Vivadent ofera un amestec unic de fluorescenta, opalescenta si cromatica - furnizand o uniformitate superioara care sa permita potrivirea perfecta a nuantelor indiferent de substructura.

Tehnologia Vivadent speciala, unica de prelucrare a sticlei quartz sintetice ofera calitati deosebite, incluzand o procedura simpla de ardere si cicluri foarte scurte de ardere.

 

 

Service Calculatoare
Avocat Bucuresti
Cherestea Bucuresti
Hotel Bucuresti